כאשר אתם אומרים "חפרפרת" אתם ככל הנראה מתכוונים לחולד, חיה ממשפחת המכרסמים. החולד והחפרפרת דומים מאוד זה לזה מבחינה חיצונית, מבחינת העובדה ששניהם ניזונים ממיני שורשים ומצמחים ומבחינת העובדה שהשניים עיוורים וחיים מתחת לאדמה. עם זאת חשוב לזכור כי בישראל אין חפרפרות אלא חולד. גופו של החולד מכוסה פרווה. בניגוד לכל מיני מכרסמים אחרים אין לו זנב. הוא מרחיב את המחילה שלו בעזרת השיניים הבולטות שלו. על אף העובדה כי החולד עיוור הוא מסוגל להבחין בין חושך לאור. בארץ ישנם ארבעה סוגים של חולדים: חולד יהודה, חולד גולני, חולד כרמלי וחולד גלילי.
אודות הנזקים של החולד
הנזק הגדול של החולד הוא לתוצרת החקלאית אותה הוא אוכל. החולד גורם גם לגינות בהן הוא חופר מחילות שונות והופך את האדמה בהן וכך פוגע מאוד במראה החיצוני שלהן. אם גם הגינה שלכם סובלת מהימצאותו של חולד דעו כי בעזרת הדברה יעילה תוכלו להפטר ממנו ולהחזיר את הגינה למצבה המקורי והמטופח. כמו כן, החולד יכול להיות חיה מעט תוקפנית ואף לנשוך בני אדם במקרים מסוימים.
כיצד ניתן לבצע "הדברת חפרפרות"- הדברת חולד?
אך ורק חברת הדברה מקצועית או מדביר מקצועי צריכים לבצע הדברת חפרפרות, דבר שיש להקפיד עליו מאוד. דרך אחת להרעלת חולד הוא באמצעות שפיכת רעל מסוים ויעיל מאוד אל תוך מחילות המחיה שלו. כמו כן, ניתן לפזר רעל על הצמחייה שנמצאת בסמוך לחולד. שיטה נוספת אשר באמצעותה ניתן להפטר מהחולד היא באמצעות הצבת מלכודות מיוחדות למכרסמים בכלל ולחולדים בפרט. שיטה אחרת אשר ניתן לנקוט בה היא הריסת המחילות בהן חי החולד, דבר שניתן לעשות בעזרת כלי חפירה שונים. שיטה נוספת אשר באמצעותה משתמשים כדי להפטר מהחולד ומהמטרדים שלו היא באמצעות 'הדברת חפרפרות אלקטרונית'. הדברת חפרפרות אלקטרונית זו מתבססת על ידי מכשירים אלקטרוניים שונים. מכשירים אלו מטרידים מאוד את החולד ומשבשים מאוד את מהלך חייו. לבסוף המטרה הרצויה של הדברת חפרפרות אלקטרונית היא שהחולד עוזב בעצמו את מקום מגוריו – מבלי צורך לפזר רעל או חומרי הדברה שונים בסביבת המגורים שלו בעת ביצוע הדברת חפרפרות.